Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Liantis Urban Trail Mechelen.

Naast de unieke ervaring om Mechelen by night op loopschoenen te (her)ontdekken, bieden we alle deelnemers van de Liantis Urban Trail Mechelen een uitgebreid deelnamepakket:

Loopshirt

Elke deelnemer ontvangt een uniek Liantis Urban Trail Mechelen T-shirt, zodat je ook nadien kan tonen dat jij erbij was! Bij de inschrijving kan je je gewenste maat aanduiden, dit is geen garantie dat deze nog beschikbaar is op het moment van de afhaling. Hoe vroeger je het T-shirt komt ophalen, hoe groter de kans dat je de gewenste maat hebt!

En verder…

  • Opbergruimte sporttassen
  • Kleedkamers en douches
  • 2 bevoorradingen onderweg bij het parcours van de 13 km
  • 1 bevoorrading op het parcours van de 8 km.
  • Gratis Maneblusser aan de finish ( +16jr)
  • Aquarius en een Melkunie PROTEIN chocolade shake aan de finish
  • Sportinez verzekering tijdens de wedstrijd. Klik hier voor meer info.

PROGRAMMA

Zaterdag 9 december 2023

 • 18u30: afhalen borstnummers
 • 19u30-20u30: start in 5 waves
 • 22u30: finish laatste deelnemer
 • 23u00: einde


LOCATIE

Start en finish: Veemarkt, Mechelen

Afhalen borstnummer en T-shirt, kleedkamers, bewaarplaats sporttassen: BimSem (Bleekstraat 3, Mechelen)

Om je in alle comfort door de straatjes, op trapjes en door de gebouwen te laten lopen tijdens de Liantis Urban Trail Mechelen zullen de deelnemers in 5 waves vertrekken met telkens een pauze van ongeveer 15 minuten. Je kiest bij je inschrijving zelf je tijdsslot.

 • 19u30 ⚠️ VOLZET!
 • 19u45 ⚠️ VOLZET!
 • 20u00 ⚠️ VOLZET!
 • 20u15
 • 20u30


WAAROM STARTEN IN WAVES?

Deze startprocedure in waves moet er samen met de zandloperstart voor zorgen dat er geen wachttijden bij smallere doorgangen zijn. Een zandloperstart bestaat uit een vernauwing ter hoogte van de startlijn. Op die manier duurt het langer om te starten, maar eens op het parcours kan je vlotter lopen en volop genieten van het al het moois dat het parcours te bieden heeft.

KAN IK STARTEN IN DEZELFDE WAVE ALS MIJN VRIENDEN/FAMILIE/COLLEGA’S?

Met je toegewezen wave kan je steeds in een latere wave starten, maar nooit in een eerdere wave. Als je met vrienden wil samenlopen die een andere wave hebben, kunnen jullie samen starten in de toegewezen wave die het laatste start.

Voorbeeld

Jij hebt startwave 1, je looppartner startwave 2

Jullie kunnen NIET samen starten in wave 1
Jullie kunnen samen starten in wave 2

De Liantis Urban Trail® is een unieke beleving en geen wedstrijd. Een ontdekking van de stad op loopschoenen. Uit respect voor de bewoners houden we rekening met de bereikbaarheid van het stadscentrum met het openbaar vervoer. Daarom wordt er voor de Liantis Urban Trail Mechelen geen tijdsopname voorzien.

AFHALEN BORSTNUMMER

Wie ingeschreven is, ontvangt een e-ticket waarop de startwave vermeld staat. Met dit e-ticket (op je smartphone) kan je op zaterdag 9 december vanaf 18u30 in middelbare school BimSem (Bleekstraat 3)  je borstnummer afhalen. Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je e-mails.

Wie ingeschreven is via een groep kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de hele groep.

Opgelet: de borstnummers worden niet thuis toegestuurd!

AFHALEN T-SHIRT

Het afhalen van je T-shirt gebeurt op vertoon van je borstnummer. Er is een T-shirtvakje voorzien op je borstnummer dat bij afhaling afgevinkt wordt. Er zijn T-shirts voor vrouwen en mannen beschikbaar in de volgende maten: S, M, L en XL.

Let wel: het aanduiden van de gewenste maat bij het inschrijvingen is louter informatief & geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is. 

Onder het motto ‘Unlock the Power of Girls’ wil Plan International België dat meisjes overal ter wereld de sleutel in handen hebben om te kunnen leren, leiden, beslissen en zich ontplooien. Schrijf je online in en stort € 5  of €20 (incl Plan International België loopshirt & buff) extra ten voordele van ons sportproject voor meisjes in Senegal.

Meer info op https://www.planinternational.be/

De kleedkamers en douches bevinden zich in middelbare school BimSem.

We voorzien 1 bevoorrading met water op het parcours van 8 km en 2 bevoorradingsposten voor de lange afstand. Hier zullen GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Elke deelnemer moet zijn of haar eigen bekertje meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.

Vanaf 18u30 kan je je sporttas tijdens het evenement vrijblijvend achterlaten aan de voorziene opbergruimte.  Er wordt een sticker met uniek nummer op je tas gekleefd en je ontvangt een sticker met hetzelfde nummer om te kleven op je enkel- of polsbandje of je rugnummer. Je uniek nummer wordt tevens op je arm of hand geschreven. Na je deelname aan het evenement kan je je sporttas terug ophalen op vertoon van je sticker én je nummer op je arm of hand. Bij verlies van je sticker zal je je sporttas enkel kunnen ophalen na het tonen van je nummer op je arm of hand en mits een juiste beschrijving van je tas en de inhoud ervan aan de organisatie.

De organisatie zal de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om de ruimte zo goed mogelijk te bewaken, doch gebruik ervan is op eigen risico.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Enkele aanbevelingen:

 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas en zorg dat deze ook goed is afgesloten zodat er geen items uit je sporttas kunnen vallen.
 • Laat geen waardevolle items (zoals Iphone, sporthorloge, portefeuille enz.) achter in je sporttas.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.