Locaties

Brouwerij Het Anker

Tradities zijn er om in ere te houden, daarom loopt het parcours uiteraard opnieuw door Brouwerij Het Anker. Deze familiebrouwerij brouwt al 5 generaties lang bier in het Groot Begijnhof van Mechelen. Bovendien trakteren we elke finisher (16+) op een verfrissende Maneblusser. 

Het Predikheren

Een klassieker die ook in 2023 niet mag ontbreken, is het Predikheren. Tijdens de Liantis Urban Trail Mechelen loop je door één van de bijzonderste bibliotheken van het land. Dit voormalige klooster werd gebouwd in 1654 en kent een rijke geschiedenis. Na 40 jaar leegstand vond de heropening plaats in 2019.

De Vleeshalle

Ooit boden slagers hier hun koopwaar aan, nu is deze prachtige monumentale hal een culinaire hotspot in hartje Mechelen

Het Schepenhuis

Terug van nooit weggeweest: Het Schepenhuis! Het prachtig verlichte Schepenhuis is het eerste stenen stadhuis van Vlaanderen. Sinds 2018 heeft Visit Mechelen, dé hotspot voor al je toeristische vragen, zijn thuisbasis in dit historisch gebouw. 

Basisschool Ursulinen

De typische schoolgeur kunnen jullie opsnuiven in het Basisschool Ursulinen Mechelen!

Thomas More Mechelen

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent. Hier creëren zij impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten. Zij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten. Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.

Stadhuis

Wist je dat er eigenlijk drie stadhuizen in Mechelen staan? Het oude Schepenhuis, het huis Den Beyaert en het huidige stadhuis. Op zaterdagavond 9 december lopen we door de trouwzaal, raadzaal én het kantoor van de Burgemeester.

Speelgoedmuseum Mechelen

Throwback naar je kindertijd! Want we lopen door het Speelgoedmuseum Mechelen. Hun buitengewone speelgoedcollectie is één van de grootste in Europa. Haal het kind in jezelf opnieuw naar boven en ontdek het speelgoed waarmee zelfs je (groot)ouders speelden.

Kinderboekhandel Pardoes

“Het Tomorrowland van de kinderboekhandels!” Pardoes is zoveel meer dan een kinderboekhandel, het is een unieke belevingswinkel in het oude stationsgebouw van Mechelen Nekkerspoel. 

Loop je samen met kinderen, reken dan zeker wat extra tijd, want die krijg je niet meteen buiten!