3000 lopers doorkruisen zaterdagavond Stadhuis, Speelgoedmuseum, campus Thomas More en vele andere toplocaties in Liantis Urban Trail Mechelen

Golazo
Golazo

Met een nocturne in Mechelen wordt zaterdag de Liantis Urban Trail Series 2023 afgesloten. 3000 lopers hebben zich ingeschreven voor een tocht die hen langs en dwars door historische, bijzondere en verrassende gebouwen en locaties zal leiden. De passage door het Stadhuis is een klassieker, leuke nieuwkomers zijn onder andere het Speelgoedmuseum en Campus De Vest van Thomas More.

De Liantis Urban Trail Mechelen staat voor het eerst sinds 2021 terug op de kalender. Dat de Mechelse nocturne nog altijd heel populair is, bewijzen de 3000 inschrijvingen. Late beslissers kunnen ook nog meedoen, want online inschrijven kan tot vlak voor de start. De deelnemers kunnen kiezen voor een parcours van 13 km met 16 locaties of een parcours van 8 km met 9 locaties.

De start verloopt in vijf waves tussen 19u30 en 20u30 en vindt plaats op de Veemarkt, waar ook de finish is. Elke deelnemer krijgt aan de aankomst een warm soepje en een frisse Maneblusser, aangeboden door Brouwerij Het Anker. Tradities zijn er om in ere te houden en daarom loopt het parcours uiteraard ook opnieuw door deze familiebrouwerij, die al vijf generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen.

Andere klassiekers op het parcours zijn onder andere het Stadhuis – de deelnemers lopen zaterdag door de trouwzaal, de raadzaal én het kantoor van de burgemeester – en Het Predikheren, één van de mooiste bibliotheken van het land. Toffe nieuwkomers dit jaar zijn Thomas More Campus De Vest, het Speelgoedmuseum, Kinderboekhandel Pardoes en het Ice Skating Center, waar tijdens de passage van de lopers van de Liantis Urban Trail Mechelen aan discoschaatsen (tot 21u) en ijshockey (vanaf 21u) gedaan zal worden.

“We hebben hem enkele jaren moeten missen, maar nu is de Urban Trail helemaal terug, op algemeen Mechels verzoek”, zegt Mechels Sportschepen Abdrahman Labsir, die zaterdagavond het startschot zal geven. “Het is en blijft een bijzonder originele en laagdrempelige manier om de binnenstad terug te geven aan de sporter en bepaalde gebouwen – die soms cultureel erfgoed zijn – op een andere manier te ontdekken, en dat by night. Sporters beleven meer, en ik zou daaraan willen toevoegen: sporters beleven sámen meer.”

De Liantis Urban Trail Mechelen is de afsluiter van de Liantis Urban Trail Series 2023. Eerdere manches vonden plaats in Brussel (25 juni), Gent (22 oktober) en Antwerpen (19 november).

Deel dit bericht